Un passeig per la Barcelona de Cristòfor Colom

  • L'Institut Nova Història organitza una ruta colombina per la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte, de deu a dues, la gent que hi tingui interès podrà participar en la ruta colombina que organitza l’Institut Nova Història. Una passejada per espais barcelonins on Cristòfor Colom i la seva família van deixar empremta. L’objectiu és evidenciar, partint de dades, llocs, documents i espais, que l’almirall Colom, artífex d’una de les empreses històriques més importants, era català. Els investigadors Jordi Bilbeny i Pep Mayolas són els guies de la ruta, que passa per racons com ara el monument a Colom, davant el port de Barcelona, o l’indret on hi havia la casa senyorial de la família. 

L’Institut Nova Història assegura que la corona castellana va tergiversar la història de Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa, una tergiversació que creuen que es manté. D’ací neix justament el propòsit de la ruta colombina, que és evitar que les recerques quedin restringides a erudits, historiadors o estudiants i oferir a tothom la possibilitat de sentir les explicacions en directe i resumides.

Durant el trajecte es podran veure els edificis (o indrets) on la família Colom va deixar empremta, tant si encara existeixen com si no. Alguns d’aquests llocs són l’espai que ocupava el convent de Sant Domènec, ara desaparegut, o bé la casa senyorial de la família Colom, la darrera parada de la ruta, que ara és un restaurant. També es visiten edificis medievals com ara biblioteques o hospitals.

L’itinerari és obert a tothom; només cal inscriure’s a la pàgina web de l’Institut. No és pas la primera ruta que s’organitza ni serà l’última, sinó que se’n continuaran organitzant mentre tinguin bona acollida.

A més, l’Institut Nova Història també prepara més itineraris, com ara una ruta Cervantina, que s’oferirà més endavant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any