La carta en català d’Alan Stivell a Manuel Valls per la reunificació de la Bretanya

VilaWeb
Redacció
03.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa poc, el primer ministre francès, Manuel Valls, va visitar Roazhon, la capital de la Bretanya, en la campanya de les eleccions departamentals. Hi va rebre un missatge de benvinguda especial, del cèlebre cantant bretó Alan Stivell, que li va fer arribar una carta en català on reivindicava la reunificació de la Bretanya. Heus ací la carta de Stivell que publica Le Télégramme:

«Distingit senyor Valls, 

Vostè ha negat als bretons (incloent-hi, evidentment, els nantesos) la llibertat de decidir la reunificació de la Bretanya. Aquí doncs, vostè perdrà molts vots. 

Visca la Bretanya malgrat vostè!»

Alan Stivell és un ferm defensor de la reunificació i retreu a Valls la reforma territorial del govern francès, que manté els actuals quatre departaments de la Bretanya. ‘Els residents de la regió de Nantes mai no van demanar de deixar el seu país, la Gran Bretanya. Els representants de les faccions mai no van dir que hi estaven d’acord, i la resta de la Bretanya, tampoc. Es va fer per la força, obligats a obeir la voluntat d’uns tecnòcrates. És el totalitarisme’, deia el músic en una entrevista la vigília de la manifestació que es va fer al setembre en favor de la reunificació.

Uns mesos abans, Stivell també encapçalava una altra manifestació similar, on va acabar interpretant algunes de les seves cançons, com es pot veure en aquest vídeo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any