L’excitada intervenció de Mayte Parra (PP) a les Corts contra l’Any Ovidi

  • La diputada del PP defensa el vot contrari a la proposta d'EUPV

VilaWeb
Redacció
26.02.2015 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vots contraris del PP, amb majoria absoluta, han rebutjat avui a les Corts Valencianes una proposició no de llei impulsada per Esquerra Unida (EUPV), amb el suport de la resta de l’oposició, per declarar el 2015 Any Ovidi Montllor. La defensa del vot en contra l’ha fet la diputada del PP, Mayte Parra, que ha fet una intervenció d’aquelles que passaran a la història. Amb un to crispat i nerviós, Parra ha citat la cançó de l’Ovidi que diu ‘tinc senyera on blau no n’hi ha, dic ben clar que parle català a la manera de València’. Amb un gran enrenou a la sala, Parra ha continuat: ‘Nosaltres li diem que la nostra Llei de senyes d’identitat, que vostès no van recolzar, diu que la nostra terra és la comunitat, la nostra llengua és el valencià i la nostra bandera té blau. Perquè som valencians i mai catalans.’

Podeu veure el vídeo aquí:

La diputada del PP ha dit que al darrere de la proposta hi ha la idea dels Països Catalans i ha mostrat un cartell amb un dels actes d’homenatge a Ovidi Montllor que compta amb un mapa dels Països Catalans per manifestar el rebuig dels populars a la proposta. ‘Nosaltres no anem a trencar la baralla perquè no anem a jugar als designis que ens diuen els catalans’, ha remarcat.

La proposició també instava el govern valencià a atorgar al cantant, a títol pòstum, la distinció al mèrit cultural. El PP ha justificat el seu rebuig en què l’any 1994 Ovidi Montllor ja va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i ha assenyalat que darrere de la proposició hi ha la idea dels Països Catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any