Alemanya refusa la proposta de Grècia per a prorrogar el rescat

  • Diu que el govern de Tsipras vol un 'finançament pont sense complir les demandes del programa'

VilaWeb
Redacció
19.02.2015 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern alemany ha refusat la sol·licitud de Grècia de prorrogar sis mesos el programa d’assistència financera concedit per la UE. El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha al·legat que la proposta de Grècia no compleix el que n’esperava l’Eurogrup, segons l’agència Reuters. 

El portaveu del ministeri, Martin Jaeger, ha expressat el desacord en un comunicat. Segons ell, la proposta grega no mena a cap solució substantiva i és un ‘finançament pont sense complir les demandes del programa’.

Una petició amb canvi de condicions

Aquest matí, Grècia grec ha enviat a l’Eurogrup una petició de pròrroga de sis mesos del rescat, car el programa d’assistència financer concedit per la Unió Europea expira el 28 de febrer. El govern grec diu que demanava aquesta ampliació per poder negociar un hipotètic tercer rescat. Les condicions d’aquesta proposta grega –que arriba després de setmanes de desacord– no s’han fet públiques, però sí que se sap que eren diferents de les obligacions imposades pel rescat.

Fins ara, el govern d’Alexis Tsipras havia defensat que no s’allargués l’acord de rescat existent, perquè va associat a dures condicions d’austeritat. Si no s’arriba a cap acord amb les institucions europees abans de final de mes, Grècia podria tenir greus problemes financers. L’Eurogrup es reunirà divendres a la tarda per avaluar la proposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any