La CUP es reincorporarà a la Taula per l’Estat Propi

  • Quim Arrufat diu que tornaran a les reunions per explicar el seu full de ruta

VilaWeb
ACN
17.02.2015 - 17:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP té previst de reincorporar-se en els propers dies a la Taula per l’Estat Propi, que agrupa partits i entitats partidàries del procés d’independència. El diputat Quim Arrufat ha explicat que la CUP tornaria a les reunions per exposar el seu full de ruta, elaborat a partir de converses amb sindicats, entitats, associacions de veïns i més formacions polítiques no representades a la Taula per l’Estat Propi.

La CUP va decidir d’abandonar les negociacions ara fa més d’un mes perquè interpretava que CiU i ERC volien capitalitzar el procés sobiranista. El full de ruta que presentaran a la resta de partits i entitats oferirà –diuen– un model obert a la ciutadania i no restringit a unes poques forces parlamentàries. Segons la resposta de CiU i ERC, la CUP decidirà si continua a la taula de negociació o no.

Arrufat creu que el nomenament dels comissionats és una simple reestructuració interna del govern

El diputat de la CUP ha valorat el nomenament de Carles Viver Pi-Sunyer i de Núria Bassols com a nous comissionats del govern, i ha dit que li semblava una simple reestructuració interna de l’executiu. ‘Són nomenaments interns de gent pròpia del govern per a polítiques pròpies del govern. És un canvi corrent i normal’, ha dit. Demana que, més enllà dels canvis interns a l’executiu i del seu pacte amb ERC, es faci un esforç per integrar el teixit associatiu del país en la configuració d’un full de ruta per a la independència. 

La CUP creu que, per molt que el govern es comprometi públicament a fer més estructures d’estat i que designi un comissionat per la transició nacional, abans del 27 de setembre no es podrà fer tot allò ‘que no s’ha pogut fer o no s’ha volgut fer aquests darrers dos anys’.

Més enllà d’aquests canvis interns, Arrufat ha lamentat que entre les prioritats presentades per Artur Mas no hi hagi la de ‘limitar els privilegis’ dels rics per garantir ‘un mínim d’igualtat i de drets socials per a tothom’. De fet, la CUP no creu que aquesta qüestió pugui ser garantida amb un govern de CiU i apunten que en ben aviat la societat civil presentarà propostes en aquest sentit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any