Identifiquen l’autor dels atacs de Copenhaguen

  • Era un danès de vint-i-dos anys, amb antecedents violents, que la policia ha mort aquest matí · Els dos atemptats a la capital danesa han deixat dos morts i diversos ferits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.02.2015 - 18:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia danesa ha mort aquest matí el presumpte autor dels dos atemptats comesos ahir a Copenhaguen. Era un home de vint-i-dos anys nascut a Dinamarca i, segons la policia, tenia un passat violent, relacionat amb bandes criminals. Alguns mitjans danesos n’han publicat el nom: Omar Abdel Hamid El-Hussein.

L’home ha estat abatut aquest matí en un tiroteig amb la policia als afores de l’estació de tren de Norrebro. És, probablement, el responsable dels dos atacs d’ahir a la capital danesa que van deixar dos morts i cinc ferits.

Atac a la sinagoga

Aquesta matinada un home ha estat mort i dos policies ferits en un atac a la sinagoga principal de Copenhaguen. La víctima mortal era un membre de la col·lectivitat jueva que vigilava l’entrada de visitants a l’edifici amb motiu de la celebració del ‘Bar mitsvà’, un ritual jueu per a celebrar la majoria d’edat religiosa. Sembla que l’atacant no ha pogut entrar a la sinagoga, on hi havia unes vuitanta persones, i ha acabat fugint.

Atac a un acte de suport a Charlie Hebdo

Ahir a la tarda un altre home va ser mort i tres van ser ferits durant el tiroteig des de l’exterior d’un centre cultural de Copenhaguen on es feia un acte de suport al setmanari satíric francès Charlie Hebdo. Hi havia l’ambaixador francès, François Zimeray, i el ninotaire suec Lars Vilks. Pel fet de ser autor de caricatures de Mahoma, Vilks havia rebut amenaces, i sembla que podia ser l’objectiu de l’atac.

Inspirat en els atacs al Charlie Hebdo

Segons les autoritats daneses, que encara no han revelat detalls de la identitat del sospitós mort, sembla que es va inspirar en els atacs a París d’ara fa poc més d’un més. Els atemptats a Charlie Hebdo i a un supermercat jueu van deixar 17 morts.

Detinguts en un cibercafè de Copenhaguen

La vigilància policíaca és àmplia a la capital danesa i continuen les investigacions. Aquest matí una font policíaca ha confirmat a la televisió pública danesa DR que havien detingut un seguit de persones en un cibercafè de la vora d’on ha estat abatut el sospitós dels atemptats.

 

Informació relacionada:

Un mort a Copenhaguen en un tiroteig contra un acte de suport a Charlie Hebdo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any