Fomento es planteja de posar autobusos en substitució del tren Xàtiva-Alcoi

  • Un informe intern defén la complementarietat entre mitjans de transport en línies de poca demanda

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.02.2015 - 10:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri de Fomento espanyol es planteja d’aplicar les propostes d’un informe intern que defensa la substitució d’algunes línies ferroviàries ‘amb poc ús’ per un servei d’autobusos, com ara la línia València-Xàtiva-Alcoi.

Una comissió tècnico-científica del ministeri va elaborar un informe per a l’estudi de millores del sector ferroviari estatal, aprovat el mes de juliol passat, en què defensa la complementarietat entre mitjans de transport com a mesura de millora de la mobilitat. Entre aquesta complementarietat hi hauria la substitució del tren per l’autobús en casos de línies de baixa demanda, com la línia que uneix València amb Alcoi, sense valorar els motius d’aquesta situació. També proposa que aquestes línies passen en règim de concessió als governs autònoms o a empreses particulars.

Recordem que el ministeri va declarar el desembre de 2013 la línia Xàtiva-Alcoi de Servei Públic, una declaració que acaba el 31 de desembre d’enguany, i que la no renovació posaria en dubte la continuïtat del servei.

Últimes notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any