La tertúlia proscrita

Esquerra Unida adverteix de la possible privatització de la línia Xàtiva-Alcoi

  • Denuncien que és només una excusa per a tancar-la definitivament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2014 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a les Corts, Lluís Torró, va qualificar dimecres de ‘barbaritat’ la intenció del govern espanyol de privatitzar la línia Xàtiva-Alcoi. El diputat va denunciar que el Ministeri de Foment ha fet públic un projecte de privatització de línies de ferrocarril, entre les quals la que travessa la nostra comarca.

Per a Torró, aquesta decisió seria només ‘una excusa per a deixar-nos sense tren’ ja que assegura que cap empresa privada incrementarà el nombre de viatgers ‘quan és obvi que la manca d’inversions és la culpable que no siga competitiu el transort ferroviari front al del vehicle privat’.

El diputat va recordar que el govern espanyol té l’obligació de garantir un transport públic ‘no supeditat a la rendibilitat econòmica’, i que la gestió privada de serveis públics és ‘un negoci ruïnós’. La privatització, diu Torró, vol evidenciar que cap empresa voldrà gestonar la línia en les condicions actuals per a ‘tancar-la definitivament’. La formació ha anunciat que el seu grup al parlament espanyil hi plantejarà la qüestió.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any