La tertúlia proscrita

Lluís Torró: ‘La línia Xàtiva-Alcoi penja d’un fil’

  • El diputat d'EU i altres representants de la formació tornen a denunciar l'labandonament' del tren

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2014 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida del País Valencià va reunir divendres representants electes de la formació en distintes administracions i càrrecs locals per a tornar a denunciar ‘l’abandonament’ en què es troba la línia fèrria Xàtiva-Alcoi i reivindicar les inversions necessàries per a mantenir-la i modernitzar-la.

Entre els assistents a la trobada, el diputat a les Corts Lluís Torró va assegurar que el futur de la línia ‘es troba pendent d’un fil’ en no haver-se executat la inversió de seixanta-un milions d’euros compromesa per l’estat i el Consell a parts iguals, de la qual Torró afirmà que només s’ha materialitzat l’estació d’Albaida. La coordinadora comarcal d’EU de la Vall d’Albaida, Paula Garcia, va denunciar que existeix també el perill de privatització de la línia.

Tant Torró com el diputat d’EU al parlament espanyol Ricardo Sixto van coincidir a responsabilitzar els governs valencià i espanyol de l’estat actual del servei pel model d’infraestructures que prioritzen, qualificades de faraòniques, les quals ‘la majoria de la població no pot utilitzar’. Ricardo Sixto informà que s’han presentat esmenes als pressupostos de l’estat ‘perquè s’incloga la línia Xàtiva-Alcoi com una prioritat’.

Per la seua banda, el portaveu de la formació a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Agulló, va reivindicar el paper de la mobilització ciutadana, gràcies a la qual s’ha pogut mantenir en funcionament aquesta línia, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any