La tertúlia proscrita

El govern espanyol declara la línia Xàtiva-Alcoi Obligació de Servei Públic

  • S'obliga a mantenir-la però sense descartar la combinació amb el transport per carretera

VilaWeb
Redacció
23.01.2014 - 00:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Secretari General d’Infraestructures del govern espanyol, Manuel Niño, ha informat aquest dimarts que l’executiu ha declarat la linia Xàtiva-Alcoi Obligació de Servei Public, un declaració per la qual el govern espanyol es compromet a garantir el servei públic de transport i a finançar-lo inclosa en un pla de racionalització aprovat pel Consell de Ministres del 28 de desembre passat.

Segons aquest pla, el ministeri garantirà el dret dels ciutadans a la mobilitat, però puntualitza que l’oferta del servei pot combinar ‘serveis ferroviaris de mitja distància i serveis regulars de transport per carretera’.

Niño ho va detallar als portaveus del PP d’Ontinyent i d’Alcoi, Filiberto Tortosa i Fernando Pastor, que s’hi van reunir al Ministeri de Foment acompanyats pel sub-delegat del govern espanyol a Alacant, Alberto Martínez. Per part del Ministeri hi van assistir també el Director General de Ferrocarrils, Miguel Pozo, i tècnics del Ministeri. Per al Secretari General d’Infraestructures aquesta declaració posa fi al debat sobre el futur de la línia. Per la seua banda, el portaveu del PP a Ontinyent, Filiberto Tortosa, ha valorat la trobada de manera molt positiva perquè entén que ‘el futur la línia s’ha garantit ara per part del Ministeri de Foment’, i s’ha referit a un projecte de millores a executar per part del Ministeri de Foment que assegura que ‘està redactat i suposarà una inversió de 40 milions d’euros’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any