La tertúlia proscrita

Compromís demana un milió d’euros per a Ontinyent en una esmena als pressupostos de l’estat

  • Destinat a rehabilitar el nucli antic · La coalició reclama també setze milions per al tren Xàtiva-Alcoi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 00:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició Compromís ha presentat al parlament espanyol 143 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2015, les quals representarien una millora de 874 milions d’euros en les inversions al País Valencià respecte de la proposta del govern espanyol.

En aquestes esmenes n’hi ha una petició de modificació dels comptes per a incloure-hi una partida d’un milió d’euros destinada a la promoció, administració i ajudes per a la rehabilitació i accés a l’habitatge al barri de la Vila d’Ontinyent. Una altra de les esmenes presentades pel diputat Joan Baldoví és la referent a les inversions en la línia de tren Xàtiva-Alcoi, per a la qual reclama que es destinen setze milions d’euros.

A la cua en inversions de l’estat

Segons el projecte de pressupost del 2015 presentat pel ministre Montoro al congrés espanyol, el País Valencià rebrà 776 milions d’euros en inversions, el 6,9% del total estatal. La inversió per habitant al País Valencià és de 156 euros, molt menys de la mitjana per cap estatal que és de 242, malgrat que en la dotació prevista hi ha un augment del 22% respecte del 2014.

El pressupost general de l’estat espanyol per a l’any vinent preveu de reduir la despesa d’un 3,2% i deixar-la en 129.060 milions d’euros, i alhora augmentar els ingressos d’un 4,3%. El gruix de les inversions previstes per al 2015 provenen dels ministeris de Foment i Agricultura (713 milions d’euros). En tant per cent, els territoris que més reben de l’estat són Andalusia (17,4%), Castella i Lleó (15,5%), i Galícia (12.3%).

Intervenció de Joan Baldoví en el debat dels pressupostos de l’estat

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any