La tertúlia proscrita

El Ministeri de Fomento espanyol anuncia ara que convocarà la comissió aprovada el 2009 per a millorar el tren

  • S'ha reunit amb els batles d'Ontinyent i d'Alcoi

VilaWeb
Redacció
05.02.2014 - 23:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment espanyol, Manuel Niño, ha informat de la posada en marxa ‘imminent’ d’una comissió per a desenvolupar el protocol d’actuacions que milloren i modernitzen la línia Xàtiva-Alcoi, un protocol que van signar fa cinc anys el Ministeri i la Generalitat i que contemplava una inversió de 60 milions d’euros.

La notícia l’ha donada als batles d’Ontinyent i d’Alcoi que s’hi han reunit aquest dimecres. Niño els ha reiterat ‘la voluntat del ministeri d’apostar per la continuïtat de la línia i el seu compromís perquè es mantinga la declaració de servei públic’, però ha deixat també clar que aquest 2014 no s’hi farà cap inversió. Ara haurà de ser la comissió que formaran el ministeri espanyol i el govern que determinarà les actuacions prioritàries, que no es podran atendre sinó a mitjan termini, si més no.

Tant el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, com el d’Alcoi, Toni Francés, han eixit satisfets de la trobada perquè ‘la posada en marxa d’aquesta comissió era un dels punts que requeríem a la carta que vam enviar els alcaldes al ministeri’, en paraules de Francés.

Obligació de Servei Public

La reunió s’ha produït quinze dies després que Manuel Niño es trobara amb els portaveus del PP d’Ontinyent i d’Alcoi, Filiberto Tortosa i Fernando Pastor, als que va comunicar que l’executiu espanyol havia declarat la linia Xàtiva-Alcoi Obligació de Servei Public, una declaració per la qual el govern espanyol es compromet a garantir el servei públic de transport i a finançar-lo inclosa en un pla de racionalització aprovat pel Consell de Ministres del 28 de desembre passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any