El nou CAP de Prats de Lluçanès ja funciona

  • El passat divendres 23 de gener es va inaugurar enmig de molta expectació i amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou equipament , de més de 1000 m2 construïts, incorpora noves àrees com la sala de tractament i extraccions, la sala de reunions i la sala d’educació sanitària, i disposa d’un espai destinat exclusivament als professionals del SEM del punt de Suport Vital Bàsic 24 hores. El centre és lluminós i espaiós, i deixa enrere l’antic CAP, que amb 250m2 havia quedat obsolet.

L’any 2006 es va iniciar el procediment per la construcció del nou CAP que comptava amb el compromís de la Generalitat. Les obres no van començar fins l’abril del 2012, on abans hi havia l’antiga caserna de la Guardia Civil. Estava previst que s’inaugurés a finals del 2013, però hi va haver aturades en les obres. Ara, després de més de 2 anys d’obres i més de 2 milions d’euros d’inversió (segons el comunicat del departament de Salut) es dóna solució a una reivindicació que ve de lluny.

La inauguració del passat divendres va reunir molts pradencs i pradenques, que van poder visitar el centre, així com alcaldes veïns i representants comarcals. Va comptar amb els parlaments de Miquel Casadevall, director del Servei d’Atenció Primària d’Osona, Lluís Vila, alcalde de Prats, i Boi Ruiz, conseller de Salut.

Casadevall va parlar de les dificultats que hi ha en els petits pobles, i va agrair que s’hagi acomplert una demanda de llarga durada. Tal com va dir, el nou centre donarà millor servei a Prats, però també a tot el Lluçanès.

Vila va fer un recorregut per l’evolució de la sanitat a Prats, recordant el Dr Bach i el Dr Grau, i va reivindicar la feina feta per la Dra Teresa Sabaté, cap del Catsalut a Osona, amb qui van combatre les pegues de la burocràcia i els diners per obrir el nou CAP. 

Ruiz va agrair a la gent que havia empès les obres, i va reconèixer la feina del personal. Va afegir que en l’últim any s’ha aconseguit recuperar de l’impacte de la crisi, mantenint les prestacions i reduint els temps d’espera. Després de l’acte, el conseller es va reunir amb el personal sanitari.

El conseller no es va escapar de les crítiques a la gestió sanitària. El va rebre un ciutadà amb una pancarta que criticava les privatitzacions de CIU. A més a més, Isaac Peraire, en representació del grup municipal d’Esquerra, li va entregar una carta mostrant preocupació per la política general endegada pel conseller. Tal com afegeixen “aquesta inauguració hauria d’anar acompanyada d’un ferm compromís que el seu Departament millorarà i augmentarà els serveis necessaris per la gent del poble i la comarca”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any