Unitat municipal a favor de la consulta per l’oficialitat del Lluçanès

  • No hi ha cap proposta ferma de Governació. La majoria d’alcaldes veuria bé fer la consulta coincidint amb les eleccions del 27 de setembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.01.2015 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat  20 de gener tots els alcaldes del Lluçanès (excepte el de Merlès) es van reunir amb Marc Prat, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació de la Generalitat, per parlar de la consulta per la comarca.

En l’anterior reunió d’alcaldes, el 17 de setembre, s’havia pactat demanar a Governació que concretés en quins termes i paràmetres legals s’hauria de dur a terme la consulta. Tal com explica Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà, en la reunió amb Prat no es va aclarir res d’això, ja que no portava cap “proposta consolidada”. Tampoc els va aclarir amb quin percentatge de població es podria fer una lectura positiva del procés de participació.

El que es desprèn de la reunió és que seran els mateixos alcaldes els que hauran de decidir la manera de fer la consulta, així com el dia. Per Boixadé “és un any especialment difícil per convocar la consulta, ja que havent-hi altres processos electorals, no sabem si serà possible legalment”. Per ella, el millor seria fer la consulta abans de les municipals, “quan abans millor, per no dilatar un procés que no requereix la consulta”.

La majoria d’alcaldes optaria per fer la consulta després de les municipals, preferiblement el proper 27 de setembre, coincidint amb les eleccions al Parlament de Catalunya. En la reunió també es va debatre si era preferible comptabilitzar els resultats “municipi per municipi” o de tota la comarca en conjunt. Està previst que els alcaldes es tornin a reunir en les properes setmanes per resoldre tots aquests dubtes i formular una proposta ferma i concreta.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any