Creieu que CiU i ERC seran castigats a les pròximes municipals a favor de les CUP?

  • 'Missatges directes', setmana 3

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tercera setmana dels ‘Missatges directes’ i la Moderadora continua obsedida a prendre el pols al ‘procés’. La dificultat mateixa a l’hora de concretar un tema per al microdebat piulaire ja era simptomàtic: aquella efervescència de l’any que hem deixat enrere semblava haver-se esvanit. Dos mesos enrere, feina rai hi hauria hagut a descartar controvèrsies i deliberacions de màxima profunditat. Però ara, mentre l’actualitat immediata empeny, molts independentistes del nostre país sembla que es disposen a una hibernació fins a les pròximes cites clau. És evident, doncs, que el primer despertador sonarà el 24 de maig, i amb aquesta data es va fixar l’etiqueta del debat: #24M_VW. 

#24M_VW semblava un codi per a iniciats. S’entendria a la primera? Els passavolants copsarien el missatge? La Moderadora correria el risc. La pregunta havia de ser curta, un punt provocadora i que anés al gra, heus-la aquí: ‘Creieu que CIU i ERC seran castigats a les pròximes municipals a favor de la CUP?’, però la que va fer de detonant era la que es guardava a la rebotiga: ‘Una victòria de Podem+Guanyem+ICV-EUiA+ProcésConstituent+Equo a Barcelona farà caure la independència de l’agenda de la capital?’

La Moderadora ja ho tenia tot, doncs. Només li faltaven els debataires. I aquesta vegada van arribar. En van arribar molts. En van arribar de diversos. De totes les edats i procedències, que van aportar visions de tots els colors, fins i tot més enllà d’acabat el debat i adormit el compte. Deixem-los, doncs, que parlin. Aquest és el resum de les seues intervencions:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any