Comunicat de Segur Ibérica sobre el cas de Silvia Villullas

  • Nega que la treballadora hagi estat acomiadada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2015 - 16:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocada Silvia Villullas, amiga de Patricia Heras, ha denunciat que havia estat acomiadada de l’empresa on treballava, Segur Ibérica, dedicada a la seguretat, per haver aparegut en el documentari ‘Ciutat morta’, emès dissabte al 33 amb una gran audiència (569.000 espectadors) i una enorme repercussió política i social. Però l’empresa ha enviat un comunicat a VilaWeb dient que continua treballant-hi i que no ha estat acomiadada.

El relat de l’advocada: Com va ser acomiadada Silvia Villullas arran de l’aparició a ‘Ciutat Morta’

Aquest és el comunicat de Segur Ibérica:

Amb motiu de les de les declaracions realitzades aquest matí durant una roda de premsa per Silvia García De Diego (que es fa dir Silvia Villullas) al Col·legi de Periodistes de Catalunya, SEGUR afirma que:

1. Silvia García De Diego no ha estat acomiadada de la Companyia.

2. La seva relació amb SEGUR es limita a una setmana de prova a la seu central de la Companyia a Madrid.

3. El dilluns 19 gener 2015 Donya Silvia García De Diego no es va incorporar al seu lloc de treball a Barcelona, al·ludint la seva participació en el documental Ciutat Morta i anunciant la seva participació en una roda de premsa per informar de l’esmentat documental.

4. SEGUR està estudiant la conducta de la senyora Silvia García De Diego per si tingués incidència disciplinària.’


Les explicacions de Villullas

Sílvia Villu ha fet les declaracions en una conferència de premsa que han fet avui al Col·legi de Periodistes de Barcelona els directors del documentari i alguns dels qui hi apareixen. ‘Vaig dir a la meva cap que apareixia a “Ciutat morta”, i que havien emès el documentari al 33. En va parlar amb el responsable de recursos humans i el director territorial va dir que no volia que jo treballés en aquesta empresa. I em van acomiadar’, ha explicat.

Villullas ha dit que pensava denunciar l’empresa per acomiadament improcedent.

En la conferència de premsa ha volgut mostrar la solidaritat amb l’agent que va quedar greument ferit i amb la seva família.

Segur Ibérica és una de les principals empreses de seguretat privada de l’estat espanyol. Un dels principals clients que ha tingut aquesta empresa és el govern espanyol, i concretament el Ministeri de Defensa, que va contractar-li els serveis entre el 2009 i el 2010 per a la vigilància privada d’instal·lacions i dependències oficials. I el 2011 va obtenir-ne un nou contracte, per a proveir serveis de seguretat als vaixells que anaven a pescar tonyina a l’oceà Índic.

L’actual ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, havia estat nomenat president del grup l’octubre del 2011. Dos mesos després va plegar perquè va ser nomenat per Mariano Rajoy.

 

Informació relacionada:

Vídeo: ‘Ciutat morta’, el documentari sencer i sense censura sobre el 4-F

Marta Rojals: Què dura un minut, a la ciutat morta

La mare de Rodrigo Lanza: ‘Sé qui és la persona que va tirar el test’

Vídeo: Els cinc minuts censurats de ‘Ciutat morta’ es poden veure a la xarxa

Víctor Gibanel demana 45.000 euros a un periodista pel fragment censurat de ‘Ciutat morta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any