TVC emetrà dissabte el documentari ‘Ciutat Morta’ sobre el cas 4-F

  • Els responsables del film animen la gent a anar al bar a veure'l en companyia

VilaWeb
Redacció
14.01.2015 - 13:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

[Informació relacionada: 

Un jutjat obliga a censurar cinc minuts del documentari ‘Ciutat Morta’ que emet avui TVC

Entrevista amb el director del film: ‘El cas de “Ciutat Morta” no és aïllat, la corrupció policíaca és un mal sistèmic’

VilaWeb va publicar, l’endemà passat del suïcidi de Patricia Heras, aquest editorial de Vicent Partal sobre la seva mort i el cas 4-F. (28-4-2011)

Vídeo: La manifestació per la mort de Patrícia Heras desafia la pluja i acaba a Wad-ras (29-4-2011)

Contra l’oblit del cas 4-F (10-11-2011)]

Ja hi ha data per a l’emissió del documentari ‘Ciutat Morta’, sobre el cas 4-F, a Televisió de Catalunya: serà dissabte a les 22.25 al programa de cinema del 33, ‘Sala 33’. Després d’uns dies de polèmica, al desembre TVC va comprometre’s a emetre el film abans de final de gener.

Els responsables de ‘Ciutat Morta’, a més, han fet una crida per les xarxes socials animant la gent a anar al seu bar per mirar el documentari en companyia. 

Dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, ha estat premiat en una desena de festivals, entre els quals el Festival de Màlaga, on va aconseguir el primer premi, i el Festival de Sant Sebastià, que li atorgà una menció especial.

Els autors de ‘Ciutat morta’ volen denunciar amb aquest film ‘un dels pitjors casos de corrupció policíaca dels últims anys a Barcelona’. El cas es remunta al 2006, quan quatre persones van ser detingudes per uns aldarulls que van acabar amb un agent de la guàrdia urbana ferit per l’impacte d’un objecte. D’acord amb una primera versió, l’agent havia rebut l’impacte d’un test que havia caigut des d’un balcó, però hores més tard se’n va difondre una altra, segons la qual havia estat per una pedra llançada des del carrer. Els quatre detinguts van defensar sempre la innocència i també van denunciar haver rebut tortures. Un d’ells, Patrícia Heras, es va suïcidar cinc anys després, durant un permís penitenciari. 

‘Qui era la Patricia? Per què va decidir suïcidar-se? I el més important: què hi té a veure Barcelona amb la seva mort? Una acció de desobediència, amb fort contingut simbòlic i un gran impacte mediàtic, que busca —a través de la història de la Patricia— donar a conèixer l’altra cara de Barcelona, la Ciutat Morta’: així es presenta el documentari. 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any