Un jutjat obliga a censurar cinc minuts del documentari ‘Ciutat Morta’ que emet avui TVC

  • Ho ha avançat la Directa · S'emet avui a les 22.25 pel Canal 33

VilaWeb
Redacció
17.01.2015 - 17:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’emissió del documentari ‘Ciutat Morta‘, sobre el cas 4-F, continua arrossegant polèmica. Després de molts mesos de pressió perquè TVC acceptés d’emetre’l (avui a les 22.25 al Canal 33), ara el setmanari la Directa informa que es farà amb cinc minuts censurats. Ho ha ordenat com a mesura cautelar el jutjat de primera instància 25 de Barcelona perquè considera que algunes de les imatges i opinions incorporades al documentari referents a l’ex-cap d’informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, podrien comportar una violació del seu dret de l’honor, la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge, tal com ell mateix ha denunciat.

Informació relacionada: Els cinc minuts censurats de ‘Ciutat Morta’ es poden veure a la xarxa

La jutgessa va enviar fa pocs dies a TV3 i a la productora una resolució en què exigia la retirada d’aquest tros en l’emissió d’avui. Segons que ha informat TVC, la mateixa productora es va encarregar de retallar el fragment en qüestió de la còpia que s’ha enviat al canal públic per a l’emissió al programa ‘Sala 33’.

El cas 4-F és un cúmul d’escàndols i de vulneracions de drets que, a sobre, es va acabar d’una manera ben tràgica: el suïcidi d’una noia, Patricia Heras, que no va poder suportar la condemna per uns fets que no havia comès. Tot això denuncia justament el documentari ‘Ciutat Morta’, que després de mesos de polèmica s’ha aconseguit que finalment emeti Televisió de Catalunya. És avui a les 22.25 al Canal 33 i ja s’ha fet una crida perquè la gent s’aplegui als bars a veure’l. El film, que ha estat guardonat en una desena de festivals, és també un homenatge a Heras, retratada a través dels seus poemes i amistats.

Entrevista amb el director: de tot plegat, en parlàvem ahir en aquesta entrevista amb Xavier Artigas, director de ‘Ciutat Morta’ juntament amb Xapo Ortega.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any