Junqueras demana a Mas que correspongui als gests d’ERC convocant eleccions

  • Aquest matí han aprofitat l'últim ple de l'any al parlament per reunir-se

VilaWeb
Redacció
19.12.2014 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d’ERC, Oriol Junqueras, s’han reunit aquest matí al parlament, després de setmanes d’un desacord que ha encallat el procés sobiranista. La reunió ha començat passades les onze al despatx del president Mas al parlament, aprofitant l’últim dia del ple, i ha acabat poc de mitja hora després. Ambdós dirigents han sortit del despatx per anar a votar i els periodistes donaven per fet que la reunió es reprendria, però no ha estat així. De fet, el president ha tornat al seu despatx acompanyat pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, tots dos amb posat seriós. Mas ha aclarit que la reunió s’havia acabat i que havia anat bé. ‘Ja us ho explicarem en el seu moment’, ha afegit sense donar més detalls.

Oriol Junqueras ha dit a Artur Mas que el seu partit feia tots els gestos possibles per arribar a un acord i evitar la ruptura, i li ha demanat que el correspongui convocant eleccions com més aviat millor, perquè és el que vol, al seu parer, la majoria de la societat catalana. Segons Junqueras, en la reunió Mas ha valorat el gestos de ‘generositat i de responsabilitat’ d’ERC. ‘I ara esperem que hi hagi un gest per part del president. Esperem és el que espera la majoria de la societat, que és el gest d’anunciar eleccions el més aviat possible’, ha conclòs.

‘ERC ho intenta tot per facilitar el diàleg, per facilitar els acords, ho ha intentat tot per evitar una ruptura de les expectatives d’un acord’, ha insistit el president d’ERC, que continua pensant que és possible un acord en els propers dies, si no abans, immediatament després de Nadal. ‘Atès que la independència és bona, que la democràcia és bona i que practicar la democràcia és bo, ho volem el més aviat possible’, ha argumentat.

Pel que fa a l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, on guanya el ‘no’ a la independència, Junqueras ha indicat que la millor manera de comprovar si això és cert o no és convocant els ciutadans a les urnes, i ha assegurat que ERC respectarà el resultat com ‘demòcrata’ que és. Ara bé, s’ha mostrat convençut que guanyaria el sí.

Pel que fa al resultat que obté ERC, que empata tècnicament amb CiU, el líder republicà ha dit que això és ‘irrellevant’, perquè el que importa és la suma de tots els partit favorables a la independència. ‘Treballarem perquè la fórmula sigui la que sumi més, que no exclogui ningú, que inclogui a tothom, aquesta és la nostra obligació’, ha assenyalat.

El president de la Generalitat va assegurar ahir que confiava que hi hauria un acord polític amb el president d’ERC sobre unes eventuals eleccions plebiscitàries. Tanmateix, va demanar ‘altura de mires, sentit de país i no gaires coses més’. ‘Perquè si barregem gaires coses més, tot això s’embolica’, va avisar durant l’acte de presentació del llibre ‘Aportacions catalanes universals’. Mas va opinar que aquest 2014 Catalunya n’havia fet una de molt important, perquè havia donat una ‘gran lliçó de democràcia i civisme’. Precisament per aquest precedent, va afirmar que la política seria capaç d’estar a l’alçada de les aportacions catalanes universals.

Notícia relacionada: ERC sorprèn fent un gest a CiU i retira el vet a la llei d’acompanyament

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any