Carlos Fabra entra a la presó

  • L'ex-president de la Diputació de Castelló ingressa a la presó d'Aranjuez

VilaWeb
Redacció
01.12.2014 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha entrat avui a la tarda a la presó d’Aranjuez, a la comunitat de Madrid per complir la condemna de quatre anys per frau fiscal, segons que han confirmat fonts d’Institucions Penitenciàries. L’exdirigent del PP ha exhaurit el termini de cinc dies que va establir l’Audiència de Castelló per a l’ingrés de manera voluntària en un centre penitenciari, després que el consell de ministres denegués l’indult que havia sol·licitat. Carlos Fabra està condemnat per haver defraudat a Hisenda uns 700.000 euros entre els anys 1999 i 2003.

La condemna s’inscriu en el cas Naranjax, jutjat l’octubre del 2013 després de gairebé deu anys d’instrucció. Carlos Fabra era acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes fiscals.

El magistrat no va considerar provat que Fabra fes de mitjancer per aconseguir l’aprovació de llicències de productes fitosanitaris al Ministeri d’Agricultura espanyol, però sí que el condemnà a quatre anys de presó pels delictes fiscals. La fiscalia en demanava tretze.

L’Audiència també va condemnar la seva ex-dona, María Amparo Fernández, a dos anys de presó pels mateixos delictes i va absoldre la resta dels acusats dels delictes de suborn i tràfic d’influències. Tanmateix, el Suprem va rebaixar la pena de la dona de Fabra a un any, perquè va admetre parcialment el seu recurs. De manera que no haurà d’ingressar a la presó.

Indult denegat

Per contra, en la mateixa resolució, el tribunal va confirmar el passat juliol la condemna a quatre anys a Carlos Fabra, així com els recursos de la fiscalia i l’acusació particular, que reclamaven augmentar-la fins a 8 anys.

Després d’aquesta confirmació, l’expresident de la Diputació de Castelló va sol·licitar la mesura de gràcia de l’indult per part del govern espanyol, denegat fa unes setmanes.

Recurs al Constitucional

L’Audiència de Castelló havia suspès el seu ingrés en presó fins que el govern espanyol es pronunciés. Fabra manté un recurs al Tribunal Constitucional espanyol, al·legant que han prescrit els fets pels quals ha estat condemnat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any