Mena alerta Mas que no pot sostreure el dret a unes eleccions on ‘puguem decidir-ho tot’

  • ICV-EUiA no se sent interpel·lada pel projecte de llista unitària proposat pel president del govern català

VilaWeb
ACN
25.11.2014 - 22:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha advertit aquest dimarts al vespre al president de la Generalitat, Artur Mas, que no pot ‘sostreure’ el dret a unes eleccions ‘on puguem decidir-ho tot’. Ha afegit que tampoc pot ‘robar’ el dret a una consulta ‘amb totes les garanties democràtiques’. Mena ha refermat que la seva formació, que en el darrer consell nacional va apostar per ‘un marc constituent’ en lloc de ‘plebiscitari’, no se sent interpel·lada pel projecte de llista unitària mixta de societat civil i partits que ha defensat aquest dimarts el líder de CDC.

ICV-EUiA defensa que a les eleccions es pugui parlar de qüestions socials com l’educació o la sanitat públiques, així com de temes com la corrupció o altres elements que ‘més enllà del dret a decidir, també interessen’ la ciutadania, ha reclamat Mena.



El portaveu ecosocialista ha alertat el president Mas que no pot ‘donar per amortitzada’ la consulta que ha de decidir el futur polític que ha de tenir Catalunya ni ‘robar el dret a poder tenir una consulta amb totes les garanties democràtiques i amb un mandat clar per al futur’.



En aquest sentit, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ja havia assenyalat fa uns dies que els processos constituents que defensen forces com IU arreu de l’Estat suposen una oportunitat per a Catalunya.



Finalment, Mena ha reiterat que el seu partit no es planteja cap llista conjunta amb CDC. ‘No ens sentim interpel·lats per aquesta candidatura unitària’, ha assegurat, perquè els ecosocialistes treballen per una Catalunya ‘lliure’, ‘justa’ i ‘neta de corrupció, que no és pel que treballa CiU en les seves votacions al Parlament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any