El senat a Barcelona, carta amagada de Rajoy segons Bloomberg

  • Diu la cadena financera que formaria part d'un 'paquet de mesures' per a convèncer els catalans de romandre a Espanya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.11.2014 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol es planteja la possibilitat de proposar que el senat es traslladi de Madrid a Barcelona. Així n’informa avui la prestigiosa cadena financera Bloomberg, que assegura, citant dues fonts coneixedores de les discussions, que ‘formaria part d’un programa de mesures que per a convèncer els catalans de romandre a Espanya’. Afegeix que el govern de Rajoy encara no ha decidit si tirar endavant aquest pla, que ‘primer fou suggerit ara fa un any per un diputat del PP’ i que ara ha recuperat i ha plantejat Societat Civil Catalana.

L’article de Bloomberg afegeix que els responsables del PP i del govern espanyol ‘cerquen maneres de demostrar que Catalunya és una part fonamental de l’estat espanyol’, i que ho volen fer per a ‘contrarestar l’argument dels separatistes segons el qual [els catalans] han estat menystinguts durant dècades’.

Els qui proposen el trasllat del senat a Barcelona argumenten que d’aquesta manera es crearien centenars de llocs de feina.

Ara, l’article recorda que José Luís Rodríguez Zapatero ja va traslladar la seu de la comissió espanyola del mercat de telecomunicacions (CMT) el 2005. Però aquella decisió va fer que dimitís el president de la CMT i va causar la protesta i recursos judicials del govern de la Comunitat de Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any