Booktubers, nous crítics literaris?

  • Ha nascut a Youtube una comunitat de nous crítics literaris. S’anomenen a si mateixos booktubers i han substituït els clubs de lectura pels vídeos casolans.

VilaWeb
Redacció
20.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests nadius digitals mostren que literatura i les noves tecnologies són compatibles i que llegir és un plaer que es pot compartir.

Vivim submergits en un entorn canviant dominat per la tecnologia digital. Gràcies a Internet, els mitjans de comunicació tradicionals han evolucionat cap a noves maneres de comunicar i els nous mitjans, entesos com aquells que permeten la interacció, han convertit l’usuari de la xarxa en un productor de continguts culturals. Sembla que els més joves són els grans protagonistes d’aquesta revolució en la comunicació. Primer, perquè amb tota naturalitat incorporen aquests mitjans a la seva quotidianitat i segon, perquè mostren unes habilitats sorprenents per apropiar-se’ls. Si tenim en compte que les manifestacions visuals —ja sigui fotografia o audiovisual— atrauen molts joves i generen més viralitat que un document escrit, no ens pot estranyar que el fenomen dels booktubers emergeixi amb força i guanyi seguidors cada dia.

Podeu veure una mostra de vídeos de Booktubers a Núvol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any