Pablo Iglesias, Ska Keller i IU signen un manifest d’ICV-EUiA en suport del 9-N

  • Ho ha anunciat Dolors Camats en l'acte central de campanya de la consulta de demà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV-EUiA ha fet avui al matí a Barcelona l’acte central de campanya de cara a la consulta de demà. Des del Convent de Sant Agustí, la coordinadora de la formació, Dolors Camats, ha anunciat que el líder de Podem, Pablo Iglesias, i la dirigent dels Verds europeus, Ska Keller, han signat a títol individual un manifest (pdf) impulsat per ICV-EUiA en favor del 9-N.

El document ‘En defensa dels drets democràtics dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya‘, que també han signat Izquierda Unida (IU), Anova i Equo, dóna suport a la ciutadania de Catalunya, ‘que expressarà mitjançant mobilització el seu rebuig al veto del govern i el seu desig de poder realitzar una consulta amb totes les garanties’.

El text també rebutja ‘l’actitud antidemocràtica del govern del PP, que nega a la ciutadania de Catalunya el seu dret de decidir democràticament el seu futur’, i advoca perquè el govern espanyol ‘comenci un diàleg amb les forces polítiques i socials de Catalunya per arribar a un acord per permetre a la ciutadania de Catalunya que pugui expressar la seva voluntat política’.

Final de la campanya ‘Som lliures’

ICV-EUiA ha demanat a l’acte de cloenda de la campanya pel 9-N una vegada més la mobilització de la ciutadania per a reivindicar la ‘dignitat democràtica’ que es mereix Catalunya i combatre, entre més, l’actitud de confrontació del PP en connivència amb el PSOE contra el dret de decidir. ‘És un punt i seguit i deixem clar que no renunciem fer el referèndum i tenir el mandat democràtic en què la veu d’aquest poble s’expressi per dir què vol’, ha afegit la coordinadora nacional d’Iniciativa, Dolors Camats en l’acte central de la campanya ‘Som lliures’. Per la seva banda, Joan Herrera, ha destacat que el procés d’aquest diumenge és una etapa important per mantenir la lluita pels drets socials.

‘La nostra és una cursa de fons i demà tenim una etapa important, per guanyar la llibertat’, ha assenyalat el coordinador nacional ecosocialista. Herrera ha recalcat que per ‘decidir en el futur’ cal ‘una gran participació’ en cites com la de diumenge. ‘Però el dia 10, la llibertat, la guanyarem reivindicant la igualtat i una política fiscal justa; l’11, defensant la salut pública; el 12 defensant la renda bàsica, el 13 l’educació, i el 14, que les dones no carreguin el pes de les retallades que protagonitzen els governs del PP i d’Artur Mas’, ha apuntat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any