La carta de la fotògrafa Colita a Wert renunciant al Premio Nacional de Fotografía 2014

  • 'La situació de la cultura i l’educació a Espanya, com expressar-ho, és de pena, vergonya i mal al cor'

VilaWeb
Redacció
07.11.2014 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La barcelonina Isabel Steva Hernández, Colita, ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Fotografia 2014, que atorga el Ministeri de Cultura espanyol i que està dotat amb 30.000 euros. Però tal com va fer la setmana passada Jordi Savall, Colita també ha renunciat al premi. ‘La situació de la cultura i l’educació a Espanya, com expressar-ho, és de pena, vergonya i mal al cor’, diu al ministre.

Heus ací el missatge que Colita ha fet arribar al ministre espanyol:

Distingit senyor ministre:

Vull dirigir-me en primer lloc al jurat del premi Nacional de Fotografia i donar-los les més gràcies per haver pensat en mi per la distinció més important que es concedeix en aquest país.

En segon lloc, manifestar-li, sr. Wert, que provenint aquest premi Nacional de Fotografia del MINISTERI DE CULTURA, EDUCACIÓ i ESPORTS, em trobo en la obligació de rebutjar-li. Ignoro on resideix aquest ministeri , i si fins i tot existeix com a tal. En qualsevol cas, jo ho desconec.

La situació de la cultura i l’educació a Espanya, com expressar-ho, és de pena, vergonya i mal al cor. No és possible que existeixi aquest ministeri. És una quimera.

Haurem d’esperar amb il·lusió, altres temps, altres gents, altres governs, que ens retornin a nosaltres l’orgull i a ells l’honor.

Així doncs, de moment, senyor Wert, no em ve de gust sortir amb vostè a la foto,

Atentament,

Colita

P.D: La meva condició de ciutadana catalana i la situació actual, no tenen res a veure amb la meva renúncia. No s’inventin res. Jo crec i milito en la Cultura Universal.

Més informació, a Núvol.com

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any