El govern català desobeeix el TC i manté la votació del 9-N

  • 'La responsabilitat és nostra, i estem molt tranquils', diu Homs

VilaWeb
Redacció
04.11.2014 - 13:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional espanyol ha suspès la votació del 9 de novembre per unanimitat, però el govern català la manté. Ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs: ‘Tot és a punt per al 9 de novembre i el govern manté el procés participatiu. Presentarem al·legacions per fer entendre que allò que el TC vol prohibir ja no ho fem, des d’abans del 14 d’octubre. El president ha demanat de reunir el Pacte Nacional pel Dret de decidir perquè cal fer pinya per avançar tots junts en l’exercici del dret de decidir el futur polític de Catalunya.’ A més, ha anunciat que la Generalitat presentaria una demanda contra el govern d’Espanya al Tribunal Suprem.

Heus ací les paraules de Francesc Homs:

‘El govern està molt tranquil — ha dit Homs—. Ara cal fer pinya per defensar tots junts drets tan fonamentals com el de la llibertat d’expressió. I per això el president ha demanat que es convoqui una reunió del Pacte Nacional pel Dret de Decidir.’ I ho ha reblat dient: ‘El govern manté el procés participatiu amb totes les conseqüències.’

Homs ha explicat que la demanda contra el govern espanyol era per haver atemptat contra els drets fonamentals: el de participació, llibertat d’expressió i llibertat ideològica.

Poc abans d’aquesta compareixença d’Homs, la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, havia dit que confiava que el govern català acataria la suspensió del nou 9-N. Segons Sáenz de Santamaría, ‘la llei obliga tothom i, per tant, cap governant no pot decidir què compleix o deixa de complir: la llei és igual per a tothom’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any