La Generalitat estudia denunciar el govern espanyol per abús de poder

  • Artur Mas anuncia que es completarà el dispositiu del 9-N malgrat la impugnació

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat no s’ha quedat pas de braços plegats per la impugnació de la votació del 9 de novembre per part del govern espanyol. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que el govern ha encarregat als serveis jurídics que estudiïn la presentació d’una denúncia contra el govern espanyol per abús de poder i de dret i per impedir l’exercici d’una competència pròpia com és el foment de la participació ciutadana. Mas ha informat que el govern acabarà de completar l’operatiu i la logística del 9-N. 

El president de la Generalitat també ha anunciat que es reserva la possibilitat de convocar d’urgència el Pace Nacional pel Dret de Decidir la setmana vinent, en cas que ho consideri necessari.

Mas ha denunciat que el govern espanyol actuï de manera ‘impròpia i maldestre, fent un paper que no li toca’. Ha recordat que el 14 d’octubre, quan va anunciar que no s’aplicaria el decret del 9-N però que se seguiria endavant amb un procés participatiu, el govern espanyol ‘va fa escarni’ d’aquella decisió, però que quinze dies després, han acabat presentant un recurs al Tribunal Constitucional espanyol.

El president de la Generalitat ha criticat l’executiu de Rajoy perquè ‘pretén crear confusió i por a la gent’ i també ‘pretenen desprestigiar el procés català a nivell internacional’. En aquest sentit, Mas ha dit: ‘m’agradaria fer una crida a la població catalana perquè el 9 de novembre donem tots una gran lliçó de democràcia i de civisme el 9 de novembre’, participant en la votació de manera multitudinària. Ha demanat que des de Catalunya es doni ‘un missatge potent i nítid de civisme i democràcia’.

Artur Mas ha volgut subratllar que el procés participatiu del 9 de novembre ‘no és un referèndum encobert’, sinó que ‘és un procés de participació totalment al descobert’. Ha explicat que és públic on seran els i que tothom pot saber on li toca votar.

El president de la Generalitat reacciona a la nova impugnació del 9-N en una entrevista a VilaWeb: ‘Han traspassat la línia del ridícul. Deuen tenir molta por’

In English Artur Mas: ‘The Spanish government has crossed the threshold of the ridiculous’



Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any