Votaré sí a la independència

  • Membres de la sectorial de l'ANC 'Immigració per la Independència' parlen del 9-N

VilaWeb
Andreu Barnils
31.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Saoka Kingolo, Patrícia Duarte i Aziz Baha són tres membres de la sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana ‘Immigració per la Independència‘. Fa mesos que tots tres participen activament en els actes de l’ANC que volen implicar els ciutadans catalans nascuts a l’estranger. En aquest vídeo prenen posició a favor de la independència de Catalunya. Tant la Patrícia com l’Aziz serà la primera vegada que podran votar.

La Patrícia, nascuda al Paraguai, creu que serà una oportunitat per a ‘complir somnis socials’. Recorda: ‘Si no els anem a buscar, els immigrants no participaran en la votació.’ Diu que no s’ha de pretendre que s’hi impliquin ‘només per buscar la nota de color, sinó també amb la voluntat d’integrar-los’. Per acabar, fa una defensa de la llengua catalana.

L’Aziz, de cultura amazic i nascut al Marroc, diu que si als amazics se’ls explica la qüestió catalana comparant-la amb la situació de minorització que viu el seu poble al Marroc, ‘l’entenen perfectament’. Saoka Kingolo és l’únic de tots tres que ja fa temps que pot votar. Va treballar durant anys a l’administració de la Generalitat i ara és el coordinador de l’ANC d’immigració. ‘Des del moment que entres en un vaixell, si s’enfonsa ens enfonsem tots, els que ja hi eren i els que acaben d’arribar. Tot allò que afecta aquest país m’afecta a mi. I tot allò que m’afecta a mi afecta aquest país.’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any