Descobrir l’entorn amb la Wikipedia

  • Una nova funció de l'aplicació mòbil de l'enciclopèdia oberta proposa articles relacionats amb llocs i indrets pròxims a l'espai on ens trobem

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aplicació de la Wikipedia per a Android i iOS ha afegit fa poc una nova funció per a descobrir, amb l’ajuda de la geolocalització, els articles de l’enciclopèdia oberta relacionats amb qualsevol aspecte del nostre entorn més immediat. ‘Saps què t’envolta? Deixa que la Wikipedia t’ho expliqui’ és l’eslògan amb què es presenta l’opció ‘A prop‘ (‘Nearby’, en anglès), que presenta una llista d’articles de la Wikipedia destacats per la proximitat.

De cada entrada, se n’indica la distància a què ens trobem i la direcció on es troba: si hi piquem, s’obre l’article; si hi mantenim una estona el dit, es marca en un mapa.

‘Amb aquesta funció acostem la Wikipedia al món que t’envolta i et permetem d’explorar i aprendre més coses sobre l’entorn. Per ventura t’has preguntat mai sobre aquell monument que veus cada dia quan tornes a casa, tens curiositat per un edifici arquitectònicament interessant o senzillament vols fer una selecció d’indrets quan viatges? Ara la nova app de la Wikipedia et pot donar totes aquestes informacions i fins i tot inspirar-te perquè n’afegeixis tu alguna de nova’, diu l’equip desenvolupador de l’aplicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any