Maria Antònia Oliver: “Volem situar l’independentisme en la centralitat política mallorquina”

VilaWeb
Jaume Calafell Massanet
26.10.2014 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora mallorquina, Maria Antònia Oliver i Cabrer (Manacor, 1.946) és la presidenta de la recentment constituïda Assemblea Sobiranista de Mallorca. En una entrevista concedida a vilaweb, explica quins són els objectius de l’entitat i el desig que en un futur no gaire llunyà, Mallorca acabi per afegir-se a un projecte nacional comú, compartit amb la resta de territoris del país, si així ho decidís la majoria de la població

Oliver, destaca la necessitat de posar sobre la taula el debat en relació a la possibilitat de la independència des d’una òptica transversal i apartidista, on hi tinguin cabuda totes les sensibilitats per tal d’arribar a un consens majoritari que permeti la suma i el creixement del moviment sobiranista dins la societat illenca.

 

Així mateix, explicà que la idea és que properament es puguin anant creant associacions germanes, tant a Eivissa com a Menorca i Formentera per poder establir vies de col·laboració. En aquest sentit, també advocà per una major coordinació amb el País Valencià i el Principat. Per altra banda, Oliver, incidí en el fet que les Illes sense els Països Catalans no tenen cap força i raó de ser.

 

Entre les activitats previstes, Oliver, destaca la presentació pels distints municipis de l’ASM, per tal de generar debat al voltant del dret de decidir i ubicar el paper de Mallorca en el nou escenari que sorgirà amb una Catalunya independent, tot mirant d’elaborar i difondre propostes sobre les formes d’articulació política del conjunt de la nació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any