Vídeo: Nou d’Octubre, la Diada segrestada pel feixisme

  • Un reportatge d'Albert Montón a la Veu del País Valencià mostra la impunitat feixista durant la desfilada de la senyera

VilaWeb
Redacció
24.10.2014 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Individus d’extrema dreta uniformats, fent símbols nazis, portant banderes feixistes, esvàstiques i proferint visques a Hitler. A plena llum i amb total impunitat. És el que va passar, com ja sembla habitual, durant la desfilada de la senyera a València el passat Nou d’octubre. En aquest vídeo del guionista i realitzador Albert Montón, publicat a la Veu del País Valencià, es pot veure com grups nazis van manifestar-se, protegits per la policia, i van insultar i amenaçar els participants en el recorregut, sobretot quan hi passaven simpatitzants de Compromís.  

Insults a la gent de Compromís, amenaces a Artur Mas, més insults a la memòria de Guillem Agulló, assassinat fa vint anys per un grup de nazis. En el reportatge, es poden veure els individus feixistes cridant consignes com ara ‘Artur Mas, cámara de gas’, ‘Guillem Agulló, pio, pio, pio’, ‘Sieg Heil’, ‘Dónde estan, no se ven, los amigos de Guillem’, ‘Catalanistes, cabrons, sou espanyols’, ‘Fora, fora, fora el català de l’escola’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any