Represàlies del Reial Madrid contra TV3 pel reportatge sobre les relacions amb Franco

  • El club ha posat dificultats als treballadors de la cadena

VilaWeb
Redacció
24.10.2014 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Reial Madrid ha començat a aplicar represàlies contra TV3 per l’emissió la setmana passada del reportatge ‘El Madrid Reial, la llegenda negra de la glòria blanca’, dirigit pel periodista Carles Torras. El reportatge explicava amb un treball a fons de documentació i amb entrevistes els vincles del Madrid amb el règim franquista. Segons que publica avui El Periódico, en la vigília del partit a l’estadi Santiago Bernabeu entre el Madrid i el Barça, els treballadors de TV3 han constatat ‘com les esperades represàlies començaven a prendre cos en forma de dificultats per moure’s per l’estadi per impedir fer els reportatges.’

Diu el diari que els treballadors de TV3 es queixen que el club els ha posat dificultats per a fer els reportatges habituals i que les facilitats que tenies abans han desaparegut en aquesta ocasió.

El Madrid nega aquestes acusacions i diu que TV3 disposa de les acreditacions de sempre, que són dos redactors i un càmera, per a fer la seva tasca. Però el personal de la cadena pública catalana que cita el diari diu que fins i tot han hagut de demanar la mediació de la productora Mediapro, que té ara mateix els drets televisius de la lliga espanyola.

El Periódico diu que el reportatge ‘va caure com una pedregada’ al club dirigit per Florentino Pérez, ‘que històricament sempre ha negat que hi hagués bona sintonia entre el club i el dictador’.

Des de l’endemà de l’emissió del reportatge, Carles Torras va rebre una allau d’insults i fins i tot amenaces de mort pel reportatge. Ho denunciava en declaracions a RAC-1:

Heus ací el vídeo del reportatge:


Els mitjans catalans no poden preguntar

Paral·lelamemt, durant la conferència de premsa d’aquest migdia de l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotii, no s’ha permès als mitjans catalans de fer preguntes. Segons que han explicat diversos periodistes, hi ha hagut torn de preguntes per a mitjans de tot arreu però, en canvi, no n’han donat a cap de català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any