Un ucraïnès, malferit en una baralla política

  • Una assemblea a Barcelona acaba amb enfrontaments i una agressió

VilaWeb
ACN
21.10.2014 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos han detingut tres persones per una agressió a ciutadans ucraïnesos als quals consideraven d’idees ‘feixistes’. Durant l’atac, un home de 56 anys va ser colpejat al cap amb un casc. El cop el va deixar en estat molt greu. Els fets van tenir lloc l’11 d’octubre proppassat en una assemblea convocada a Barcelona pel Comitè en Solidaritat amb els Antifeixistes Ucraïnesos. Durant la reunió, on es va discutir sobre el conflicte d’Ucraïna, un grup de persones va acabar essent expulsades per defensar opinions ‘considerades feixistes’. Posteriorment van ser agredits.

Podeu veure el vídeo dels minuts posteriors a l’agressió.

Els Mossos d’Esquadra van informar ahir, a través d’un comunicat, de la detenció de tres persones, de 26 anys, 27 i 28 per agredir un grup de ciutadans ucraïnesos.

Aquell dia es feia a Barcelona una assemblea oberta organitzada pel Comitè en Solidaritat amb els Antifeixistes Ucraïnesos sobre el conflicte a Ucraïna. Van assistir-hi ciutadans d’origen ucraïnès, que van exposar la seva opinió en relació amb el conflicte i van discutir sobre les seves posicions.

Alguns dels participants en l’assemblea van fer fora del local un grup de persones acusant-les de tenir opinions de caire feixista. Coincidint amb aquesta expulsió, segons els Mossos, van arribar diverses persones alienes a l’assemblea, que van increpar i posteriorment agredir el grup d’ucraïnesos expulsats de l’acte. Durant l’atac, una de les persones va colpejar el cap d’un dels ciutadans ucraïnesos amb un casc. El cop va fer que la víctima, de cinquanta-sis anys, caigués inconscient a terra.

Els serveis sanitaris d’urgència van atendre aquesta persona i durant les hores següents va ser intervinguda per les lesions cranials i cerebrals sofertes. Més persones agredides presentaven lesions diverses.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia. Al detingut més jove se l’acusa dels presumptes delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa amb l’agreujant de discriminació en referència a la ideologia de la víctima i d’amenaces. Als altres dos detinguts se’ls acusa dels presumptes delictes de lesions amb l’agreujant de discriminació en referència a la ideologia de la víctima i d’amenaces.

El jutjat d’ instrucció en funcions de guàrdia ha decretat la presó provisional per al detingut acusat d’homicidi dolós en grau de temptativa i la llibertat amb càrrecs per als altres dos. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any