La CUP denuncia que no els han autoritzat una jornada commemorativa a plaça de Catalunya el 12-O

  • La formació dóna suport a dues manifestacions antifeixistes que tindran lloc el mateix dia

VilaWeb
ACN
08.10.2014 - 18:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP de Barcelona ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Interior els han vetat l’organització d’una jornada commemorativa de la resistència indígena a plaça de Catalunya el 12 d’octubre. La formació lamenta el ‘paraigües argumental’ de la seguretat ciutadana i els riscos d’alteració de l’ordre públic, així com que es prioritzi la demanda de PP, C’s i ‘alguns grupuscles nazis com el Casal Tramuntana’ per organitzar una jornada que reivindicarà ‘la conquesta hispànica del 1492’, tot i que la CUP de Barcelona ‘havia fet la petició abans’.

La CUP mostra ‘absoluta perplexitat i rebuig’ per la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de reservar les places de Catalunya i Sant Jordi per organitzar-hi ‘actes orientats a l’enaltiment de genocidis, pràctiques esclavistes, difusió de l’odi i tot el seguit de processos criminals associats al colonialisme i la conquesta militar del continent americà’.

La formació considera que l’administració local ‘no pot permetre’ que es manifestin pels carrers de la ciutat ‘any rere any’ les ‘expressions diverses del feixisme organitzat’. I afegeix que Barcelona ‘ha d’aplicar i desenvolupar mesures taxatives’ contra el feixisme, el racisme i l’homofòbia, ‘tal com succeeix en altres ciutats europees’.

Per tot plegat la CUP dóna suport a les dues manifestacions antifeixistes que se celebraran aquell dia, una a les onze del matí a l’Avinguda Maria Cristina -convocada per la Plataforma Antifeixista de Barcelona- i una altra a les dotze del migdia a la Plaça de Sants -convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any