Un manifest de socialcristians pel sí-sí posa pressió a Unió per al 9-N

  • Arriba pocs dies abans del consell nacional en què el partit ha de decidir el sentit del vot

VilaWeb
Redacció
02.10.2014 - 08:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la consulta convocada i immediatament suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol, Unió Democràtica de Catalunya celebra aquest diumenge vinent un consell nacional per a decidir el sentit del vot que demanarà per al 9-N. I avui, tres dies abans, el manifest (pdf) ‘Socialcristanes i socialicristians pel Sí-Sí’ posa pressió a la direcció del partit, que té clar el sí en la primera pregunta però que ha de decidir-se encara entre el sí i el no en la segona. El manifest ja té desenes d’adhesions, entre les quals la de l’editor Quim Torra i el periodista Xavier Pérez Esquerdo.

‘Creiem que la resposta que millor garanteix el desenvolupament personals dels catalans, la seva dimensió comunitària com a nació, i l’aportació fraternal que Catalunya pot fer a la resta de pobles és l’assoliment de la independència política de Catalunya, i que per tant votarem sí-sí’, diu el manifest.

El text reivindica, a més de l’objectiu d’una Catalunya independent, la definició d’un nou país basat en ‘uns valors morals que trobem en la tradició cristina i la I·lustració que ha han forjat Europa’. I en aquest sentit defineix quatre punts: ‘un nou país defensor dels drets civils: conviccions fermes en una societat diversa; construït sobre una realitat econòmica solidària i fraternal; sòlid des d’un punt de vista ètic i moral i radicalment democràtic’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any