Més del 96% dels municipis catalans de Catalunya donen suport al 9-N

  • L'AMI i l'AMC estan d'acord amb la suspensió temporal de la campanya institucional de la consulta per a 'no posar als treballadors públics en la palestra'

VilaWeb
ACN
01.10.2014 - 17:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, s’han mostrat ‘molt contents perquè pràcticament la totalitat dels pobles del país’ han debatut la moció que demanava el suport al dret a decidir. D’aquests, el 96,2% ha votat a favor, el 1,1% l’ha rebutjada i el 1,7% no ha celebrat el ple. Segons Buch, ‘això demostra que els consistoris catalans s’han revolucionat a favor de la consulta’. A més, han manifestat estar d’acord amb la suspensió temporal de la campanya del 9-N per ‘no jugar amb la feina dels treballadors públics’ i han mostrat ple suport a les actuacions del govern.

Aprofundint en les dades, els presidents de les dues associacions han explicat que a les comarques on viu més gent, que són Barcelonès, el Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i l’Oriental, el 90% dels ajuntaments han votat a favor de la moció i només un 5% en contra. Pel que fa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el 80% dels ajuntaments ha votat ‘sí’. El cas del Baix Llobregat és diferent, el 51% de la població ha votat en contra. Per una altra banda, el 100% dels ajuntaments de 22 comarques han mostrat el seu suport a la moció. Miquel Buch, ha finalitzat la seva exposició dient que, ‘si no es té en compte la vegueria de Barcelona, el 99,5% dels municipis de Catalunya han votat ‘sí”.

L’AMI i l’ACM han recordat que tots els alcaldes lliuraran les actes municipals al president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte que se celebrarà dissabte al Palau de la Generalitat. En la que, es preveu, serà la major concentració de batlles catalans de la democràcia. Segons Vila d’Abadal, aquesta manifestació ‘no es pot entendre com un acte de desobediència a la suspensió del TC’.

El president de l’AMI ha recordat que sempre han dit que donaran suport al govern, al procés, a l’Assemblea, a Òmnium i al poble’. A més, han reclamat la unitat dels partits politics i de la població perquè consideren que és l’arma del procés. ‘Si el govern creu convenient posar un recurs, nosaltres ho respectem i seguirem al seu costat’, ha conclòs.

Tant Buch com Vila d’Abadal han rebutjat la desobediència civil, ‘ara no cal, encara som a temps’. Han al·legat que sempre han dit que la consulta s’ha de fer amb ‘plenes garanties democràtiques’. ‘En el cas’, han seguit, ‘que es desobeís la suspensió de l’Alt Tribunal, tot el poble ho hauria de fer perquè volem una consulta on tothom hi participi amb un resultat clar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any