El PSC no pensa fer campanya per al 9-N

  • Argüeix que no participarà de la campanya d'una consulta 'suspesa per un tribunal o il·legal'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.09.2014 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC no participarà en una campanya electoral en suport a cap de les opcions d’una consulta que estigui ‘nuspesa per un tribunal o sigui il·legal’. Així ho ha garantit la portaveu dels socialistes catalans, Esther Niubó, que ha assegurat que ‘tot el que sigui participar en una campanya o una consulta no legal’ implicaria que el seu partit ‘no hi fos’. ‘Si la consulta es convoca en base a una llei que no la pot emparar i hi ha un tribunal que la suspèn, no participarem en cap campanya’ ha assegurat.

Aquestes declaracions les ha fet Niubó després de la trobada del secretariat del PSC, reunit mentre esperen el pas del president de la Generalitat, Artur Mas, per convocar el 9-N. En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que el PSC creu que Mas està aprofitant els ‘seus terminis legals’ per signar el decret ‘quan ho consideri més convenient’.

D’una altra banda, Niubó ha lamentat que des del govern espanyol segueixin ‘immòbils i sense plantejar una alternativa’ a l’independentisme, i ha reiterat les bondats de la proposta dels socialistes espanyols i catalans que implica la reforma constitucional com a fórmula per frenar el sobiranisme.

Amb tot, el PSC és conscient que abans que cap altre moviment, el primer que s’espera és que Mas signi de forma imminent el decret de convocatòria del 9-N. 

Sense criticar aquest fet, Niubó ha explicat que el PSC no reaccionarà a la convocatòria fins que no es produeixi. ‘No podem avançar esdeveniments’, ha dit, tot i donar per fet que això passarà tal i com està anunciat. A més, la socialista creu que el president està aprofitant ‘els seus terminis legals’ i que ‘ell pot fer el que consideri més convenient’ per signar el decret.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any