Bocairent decideix en referèndum de passar l’Entrada de Moros i Cristians a dissabte

  • El sí al canvi a cap de setmana de les festes s'imposa amb rotunditat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.09.2014 - 00:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un total de 1.725 vots a favor de passar les celebracions de les festes de Sant Blai de Bocairent decanten clarament el resultat del referèndum en aquest sentit en tant que el vot pel No s’ha quedat en 1.013. La participació en el procés ha estat molt elevada. Un 64,11% dels possibles votants han expressat la seua opinió. Hi ha hagut també 42 vots en blanc i 1 nul. La victòria del sí s’ha donat a totes les sis meses en què s’ha votat.

Aprovat el canvi, els vots han servit també per a decidir en quins dies se celebraran el actes principals. L’opció de celebrar en dissabte l’Entrada i diumenge la festa dedicada a Sant Blai ha estat la que ha rebut més suports (1.460), de manera que a partir de l’any que ve la programació festera ja s’organitzarà d’aquesta manera. Es poden consultar els detalls dels resultats de la votació en aquesta pàgina de l’associació de festes de Moros i Cristians.

La dada de participació demostra l’interés suscitat a la població de la Mariola pel debat del possible trasllat de les celebracions de les festes de Moros i Cristians a cap de setmana. En alguns moments s’han arribat a registar cues a les meses electorals, i el recompte de vots està tenint una gran expectació.

En la consulta es preguntava si es volia traslladar les festes de Sant Blai a cap de setmana, amb tres possibles respostes: sí, no i en blanc. I independentment del sentit del vot, es podia triar entre tres opcions que apareixien a les paperetes:
1. Que dos d’aquests dies de festes: l’Entrada, Sant Blai, Moros i Cristians o Sant Crist, coincidisquen necessàriament en cap de setmana.
2. Que l’Entrada siga dissabte i Sant Blai diumenge.
3. Que l’Entrada siga divendres i Sant Blai dissabte.

El resultat s’aplicarà ja a les festes de 2015, per això la votació s’ha fet fa ara, per tal que les comparses tinguen temps d’adaptar-se al nou calendari si s’aprova l canvi. De fet, l’Ajuntament celebrarà aquest mateix dijous una comissió informativa i molt probablement la qüestió arribarà al ple d’aquest mateix mes de setembe.

El disseny de la consulta, la data i totes les qüestions bàsiques les ha organitzades i decidides una comissió on hi són representats l’Ajuntament, la Parròquia, la Junta de Festes, partits polítics, hostelers, comerciants i empresaris locals, entre més. La creació d’aquesta Comssió es va aprovar en un ple municipal amb els vots favorables a la consulta de PSOE i Compromís, i amb l’oposició del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any