La resposta de Rajoy, en vídeo: ‘Celebrem que Escòcia continuï al Regne Unit i a la UE’

  • El president espanyol recorda que el referèndum s'ha fet des d'un 'escrupolós respecte a la legalitat'

VilaWeb
Redacció
19.09.2014 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat a mig matí el resultat del referèndum d’Escòcia. Ho ha fet amb un vídeo enregistrat i distribuït per la Moncloa als mitjans de comunicació, on celebra que els escocesos ‘continuïn formant part del Regne Unit i la Unió Europea’ i hagin evitat, creu, les ‘greus conseqüències ecòmiques, socials, institucionals i polítiques‘ d’una separació.

Per Rajoy, els escocesos han elegit entre ‘la segregació i la integració, l’aïllament i l’obertura, l’estabilitat i laincertesa, i la seguretat i el risc cert’ i s’han decantat per l’opció ‘més favorable per a tothom: per a ells, per a la resta de ciutadans britànics i per al conjunt Europa’. Sense esmentar Catalunya, també ha destacat que el referèndum s’ha fet amb un ‘escrupolós respecte a la legalitat’.


Llegiu el discurs íntegre:

‘Vull felicitar els ciutadans escocesos que ahir van decidir, de manera clara i inequívoca, continuar formant part del Regne Unit i, per extensió, de la Unió Europea. Ho han fet en massa, pacíficament i amb escrupolós respecte a la legalitat del país.

Celebrem que Escòcia continuï formant part del Regne Unit, ens congratulem que continuï contribuint com ho ha fet fins ara a la seva grandesa, la seva cohesió i el seu desenvolupament.

Com a ciutadans europeus també ens felicitem perquè els escocesos continuïn amb nosaltres, col·laborant i participant com a socis destacats en el gran projecte polític que és la UE. Amb la seva decisió els escocesos han evitat les greus conseqüències econòmiques, socials, institucionals i polítiques que hauria comportat la seva separació del Regne Unit i la UE.

Ahir van elegir entre la segregació i la integració, entre l’aïllament i l’obertura, entre l’estabilitat i la incertesa, entre la seguretat i el risc cert. Hi han elegit l’opció més favorable per a tothom: per a ells, per a la restat de ciutadans britànics i per al conjunt d’Europa. Crec profundament en la integració de la UE. Crec que és el camí que ens ha portat a superar les tragèdies de la nostra història i ens permet d’afrontar amb èxit els desafiaments del futur. Per poder triomfar en aquest afany necessitem tothom, i per això estem molt feliços que Escòcia continuï amb nosaltres.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any