El Lluçanès a consulta?

  • Els alcaldes del Lluçanès es trobaran el proper dimecres 17 de setembre, per acordar el procediment a seguir per aconseguir l’oficialitat de la comarca, tal com ha avançat Lluís Vila, president del Consorci del Lluçanès

VilaWeb
Redacció
05.09.2014 - 15:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa unes setmanes, la Conselleria de Governació va oferir la possibilitat de fer una consulta per validar les noves comarques. La proposta anava dirigida al Moianès, però per haver seguit els mateixos passos, el Lluçanès estava en la mateixa situació. Si es fes la consulta, serviria de prova pilot de la nova llei de consultes, així que s’hauria de fer abans del 9 de novembre.

Ahir (4 de setembre), es va emetre un comunicat del Consorci del Lluçanès on s’hi diu que, la trobada dels alcaldes “podria” servir per “acordar pactar amb la Generalitat les condicions per dur a terme una consulta”.

Lluís Vila ha assegurat que no hi ha res decidit. Tant si es decideix fer la consulta com si no, demanaran reunir-se amb la Consellera de Governació, Joana Ortega, ja sigui per acordar les bases de la consulta, com per accelerar el procés de reconeixament del Lluçanès.

Després de molts anys de reivindicació i recollida de signatures reclamant la oficialitat de la comarca, al 2010, tots els municipis, excepte Sant Bartomeu del Grau, van aprovar sol·licitar la creació de la comarca. Oristà, Merlès i Sant Feliu Sasserra s’unien al projecte però amb l’interès de consultar a la seva població arribat el moment.

Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà i portaveu de la plataforma El Lluçanès és comarca, explica que “en aquests moments, si es volgués, ja es podrien oficialitzar les noves comarques”.  Així doncs, segons la llei vigent, i amb el suport els grups parlamentaris (que hi és), el Lluçanès podria ser declarada comarca.

Boixadé planteja que seria precipitat i poc transparent que alguns alcaldes ja s’hagin avançat, amb la intenció de pactar la consulta.

Lluís Vila ha confirmat a aquesta redacció que ha mantingut una reunió per parlar d’aquest tema amb els alcaldes d’Olost, Josep Maria Freixanet, i de Sant Boi, Albert Sadurní, que formen l’equip directiu del Consorci. És en aquesta trobada quan es va decidir fer la  reunió d’alcaldes on es decidiran els propers passos a seguir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any