La policia impedeix l’entrada de pares i xiquets al Cremona

  • Fan classe a una aula propietat de l'ajuntament · Ahir els agents els van desallotjar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.09.2014 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pares d’alumnes de l’escola Ciutat de Cremona d’Alaquàs, a l’Horta, han tornat avui amb els xiquets a l’escola, envoltats per una forta presència policial que els ha impedit d’entrar al centre. Els pares fins i tot han decidit d’intentar reunir-se a la sala de l’AMPA però tampoc no els han deixat d’accedir-hi. Tanmateix, els xiquets i pares han aconseguit arribar fins a una aula adjunta propietat de l’ajuntament on estan fent activitats. Al voltant del poble hi havia tres furgons de la policia espanyola.

Continua, per tant, l’acte de rebel·lió contra la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir l’única aula de tres anys del centre. A dos quarts de nou portaran els xiquets a l’escola i sis docents voluntaris també hi aniran per fer-se’n càrrec. Ahir ja els hi van dur i dos inspectors d’educació van avisar la policia espanyola, que va desallotjar els mestres voluntaris i els pares. Els xiquets, però, es van quedar tot el matí a l’escola amb una mestra de la plantilla que se’n va fer càrrec.

Els inspectors, que acusaven els pares d’haver abandonat els seus fills, van instar la directora a trucar als pares perquè anessin a buscar-los. Tot i això, els pares no hi van anar. Segons que va explicar a VilaWeb Marc Candela, portaveu de l’STEPV, a les 13.00, quan s’acabava la jornada escolar, la directora els va traslladar l’amenaça dels inspectors que si avui els xiquets hi tornen, se’n farà càrrec Serveis Socials.

Un començament de curs polèmic

Ahir els pares havien signat un paper acreditant que deixaven els xiquets en mans dels voluntaris. A més, l’oficina de Benestar d’Alaquàs també va negar que haguessin estat abandonats. Els agents de la policia espanyola van marxar a mig matí, però els inspectors van estar fins a migdia al despatx de la directora del centre.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic al País Valencià, Escola Valenciana i més entitats van publicar fotografies de l’acció:

I el diputat Joan Baldoví va difondre aquesta fotografia d’agents de la policia espanyola dins el centre:

Informació relacionada:

Tancades al País Valencià en defensa de l’escola pública i en català

Veriueu-ho i el misteri del col·legi de Ciutat de Cremona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any