El celler Tomàs Cusiné treu una ampolla especial de Vilosell per celebrar els 10 anys

  • Fou elegit millor celler de Catalunya fa 2 anys

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
29.08.2014 - 09:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El celler Tomàs Cusiné fa un parell de mesos que està celebrant els seus primers 10 anys d’existència i ara ho fa visible amb un dels seus vins estrella, el Vilosell. Per l’ocasió s’ha vestit de dalt a baix amb les conegudes anelles de colors.

El celler, que porta el nom del viticultor i empresari mollerussenc que l’ha creat, té la seu a la població garriguenca que dóna nom a aquest conegut vi. En aquests 10 anys d’existència, el celler Tomàs Cusiné ha passat de les 40.000 ampolles prèmium de la primera collita a les 400.000 actuals. Una producció que té en el mercat exterior el seu principal client i que consumeix un 70% de la producció. Una mostra de la bona acollida dels vins elaborats, oimés que els canals de distribució, tant en aquest mercat com en l’interior, es basa sobretot en establiments especialitzats (establiments de restauració i enoteques).

Més enllà de la DO

Tot i que la principal atenció es centra al Vilosell (DO Costers del Segre), on s’ha recuperat varietats i plantat de noves, el celler també s’ha obert a altres DO com la de la Conca de Barberà, amb el projecte Cara Nord, la Montsant i la Catalunya.

A banda de les puntuacions de més de 90 punts dels vins, el celler Tomàs Cusiné va estar escollit el Millor Celler de Catalunya 2012 per l’Associació Catalana de Sumillers.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any