El president de les Canàries avisa que pot trencar relacions amb Espanya per les prospeccions

VilaWeb
Redacció
14.08.2014 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern de les Canàries, Paulino Rivero, ha advertit Mariano Rajoy que trencaria relacions amb el govern espanyol si no atura les prospeccions d’hidrocarburs a la costa de les illes. ‘Si arribem a la conclusió que per motius polítics es resol una declaració ambiental negativa per a les Illes Balears i deixa abandonats els canaris, té tots els números perquè es produeixi una ruptura de les relacions institucionals’, ha etzibat Rivero durant una compareixença de premsa extraordinària.

Rivero ha dit que tenia constància que les prospeccions d’hidrocarburs a les Canàries no eren cap afer ‘estratègic’ de Repsol i que aquesta empresa tirava endavant el projecte ‘per pressions del Ministeri d’Indústria’.

Tot just ahir el Ministeri d’Indústria va autoritzar Repsol a fer diversos sondatges exploratoris per cercar hidrocarburs en aigües entre les Canàries i el Marroc. 

L’autorització de Repsol a fer sondatges a la costa de les Canàries ha posat en estat d’alarma les Illes Balears. El conseller del ram, Biel Company, assegura que les circumstàncies són diferents i que el govern balear continua lluitant en contra de les prospeccions. Però el GOB ha avisat que es tracta d’un ‘precedent fatal que fa palesa la perversa estratègia i els interessos ocults’ que creu que hi ha darrere les prospeccions. Per una altra banda, la plataforma Balears diu No i més moviments socials han demanat explicacions al govern balear i a l’espanyol sobre els sondatges petrolífers que denuncien que es van dur a terme l’any passat. 

 

Informació relacionada: 

Front comú a les Illes contra les prospeccions petrolieres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any