El Govern proposa sotmetre a consulta la creació de les noves comarques

  • El president del Consorci del Lluçanès, Lluís Vila, es mostra sorprès i contrari a la proposta. La plataforma El Lluçanès és Comarca s'oposa a la consulta. Tal com exposen, només dilataria en el temps una feina i un procés que ha anat complint tots els requisits i tràmits que disposa la llei actual

VilaWeb
Redacció
07.08.2014 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria de Governació ha proposat que la nova comarca del Moianès s’aprovi en una consulta popular, en el marc de la nova llei de consultes que vol aprovar al setembre. Bona part dels alcaldes moianesos s’han mostrat contraris a la idea. No s’ha parlat del Lluçanès, que ha seguit els mateixos passos que el Moianès per esdevenir una nova comarca, però tot fa pensar que estaria en la mateixa situació.

Lluís Vila, president del Consorci del Lluçanès, s’ha mostrat sorprès per una proposta que ha sorgit de Barcelona. Tal com diu, “si s’acordés fer una consulta, s’haurien de pactar les bases des del Lluçanès”. Així doncs, no rebutja la idea de consultar als lluçanesos, però només si ho creuen convenient els representants del territori. Per aquest motiu, ha demanat explicacions a la conselleria, i vol que es desestimi la idea.

Per la seva banda, la plataforma El Lluçanès és Comarca, també rebutja la proposta. Tal com expliquen, el Lluçanès i el Moianès han anat complint els requisits i tràmits segons disposa la llei actual, per ser dues noves comarques oficials. A més a més, el territori, la gent i les administracions han expressat des de fa anys la voluntat d’esdevenir una comarca oficial. Per aquest motiu, reclamen una reunió del president del Consorci del Lluçanès amb la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, per avançar sense dilacions en la creació de la comarca.

Tal com diu Isaac Peraire, membre de la plataforma, “si hi hagués voluntat política es podria aprovar l’oficialitat del Lluçanès avui mateix. Una consulta només ho endarrerirà innecessariament”.

La batllessa de Lluçà i portaveu de la plataforma ‘El Lluçanès és comarca’, Eva Boixadé, ha assegurat que la seva demanda està en ‘el mateix punt que el Moianès per ser comarca’. ‘Ens va sorprendre que sortís la notícia del Moianès perquè no es parlava de nosaltres, que estem en la mateixa situació’, ha explicat Boixadé en declaracions a la Xarxa. ‘Sempre se’ns ha dit que si una comarca ho arribava a ser l’altra també’, ha afegit. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any