Destrossen l’estàtua al president Companys al Tarròs, el seu poble natal

  • El juliol la senyera del monument ja va patir un atac

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.08.2014 - 09:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al matí ha aparegut destrossada l’estàtua dedicada al president Lluís Companys al Tarròs, el seu poble natal. L’estàtua ha estat destrossada aparentment a cops de mall, se n’han endut el cap i han trencat la peça de marbre amb l’explicació de la vida política de Companys, segons que ha explicat a VilaWeb Amadeu Ros, batlle de Tornabous (Urgell), on pertany el poble del Tarròs. A més, han trencat el pal de la senyera i també se l’han endut.

Ros ha recordat que a començament de juliol ja van tallar el pal de la senyera que hi ha al costat del monument. ‘Han estat dos atacs seguits contra un referent del país’, lamenta el batlle, que ara per ara no té pas cap indici o sospita de qui pot haver estat l’autor de l’atac. Ros pateix perquè no passi res al Centre d’Interpretació Lluís Companys que hi ha al costat del monument i que fou inaugurat el 18 de juliol proppassat.

El batlle explica que ara l’ajuntament treballarà per reconstruir tan ràpidament com sigui possible l’estàtua.

El monument que recorda la memòria de Companys al Tarròs fou construït el 1978. Cada any s’hi organitzen diversos homenatges, entre els quals destaca la commemoració de l’afusellament del president català. El monument ha rebut múltiples atacs durant tots aquests anys, però segons el batlle, aquest és el de major rellevància, perquè mai havien arribat a arrencar el cap de l’estàtua.

Aquests últims mesos hi ha hagut més atacs contra símbols del país: el mes de maig van serrar una de les branques del Pi de les Tres Branques, i divendres passat el Front Nacional va atacar la Porta dels Països Catalans de Salses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any