Serren el Pi de les Tres Branques

  • L'Ajuntament de Castellar del Riu presentarà una denúncia aquesta tarda

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2014 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans, ha aparegut aquest matí amb un dels troncs serrat, tombat a terra i enmig de la carretera d’accés. L’alarma l’ha donada una trucada d’algú que s’havia trobat la branca enmig del camí. Sembla que el tronc va ser xerracat ahir a quarts de deu del vespre. Alguns usuaris berguedans de Twitter també han advertit dels fets i n’han publicat fotografies a la xarxa. 

L’Ajuntament de Castellar del Riu ha informat a VilaWeb que la branca havia estat tallada amb una serra, i que per tant havia estat una mutilació intencionada. Ara com ara, el consistori no té informació sobre qui en pot haver estat l’autor. 

El regidor d’Obres i Serveis de Castellar, Xavier Raja, ha explicat a VilaWeb que havien recollit el tronc amb una grua i que l’havien guardat en una nau amb intenció de restaurar-lo. Confia, ha dit, que més endavant es pugui ‘fer alguna cosa perquè es quedi allà per sempre’, com a símbol patriòtic. Raja recorda que en l’aplec de l’any passat va aparèixer un grup amb banderes espanyoles, i vincula l’atac d’aquesta nit a l’espanyolisme. També el batlle de Castellar del Riu, Adrià Soler, ha dit a l’ACN que aquesta acció podia tenir a veure amb el procés sobiranista. ‘Ho crec perquè quan vam fer la festa del Pi, el juliol de l’any passat, ens van fer unes pintades a l’arbre’, ha recordat. Avui a horabaixa el batlle anirà a la comissaria dels mossos a presentar una denúncia. 

El simbolisme del Pi de les Tres Branques

Jacint Verdaguer va fer popular aquest pi de tres besses amb el poema ‘Lo pi de les tres branques’, amb un rei Jaume I estirat als peus de l’arbre que somniava que seria rei d’Aragó, el Principat de Catalunya, el Regne de València i Mallorca. Cada tercer diumenge de juliol se celebra l’aplec independentista al voltant del pi, amb una base de cinc metres i una soca única de la qual surten les tres branques que simbolitzen els Països Catalans. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any