Duran deixa la secretaria general de CiU

  • Dimitirà demà en favor d'Espadaler · Continuarà de portaveu al congrés espanyol

VilaWeb
ACN
20.07.2014 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, deixarà demà la secretaria general de CiU aprofitant la reunió de la comissió executiva nacional de la federació, segons que ha pogut saber l’ACN. Demà mateix es nomenarà el seu relleu, Ramon Espadaler, que també és president del consell nacional d’UDC i conseller d’Interior. Duran ha sospesat aquesta decisió durant setmanes juntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Tanmateix, continuarà al capdavant d’Unió Democràtica i també com a portaveu de CiU al congrés espanyol.

Després de les eleccions europees, Duran va fer públic que havia obert un període de reflexió sobre la continuïtat com a secretari general de CiU, i ja va avançar que no prendria cap decisió sense acordar-la amb Artur Mas.

De primer, algunes veus de CDC van qüestionar que pogués continuar essent el portaveu de la federació a Madrid, però la polèmica es va esvair així que Duran va refermar que es comprometia amb la consulta.

En una de les seves últimes intervencions públiques, a l’Escola d’Estiu d’Unió, va manifestar-se partidari de recuperar l’espai de centre a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any