L’albercoc vermell del Rosselló a punt de guanyar l’AOC

  • Després de 14 anys lluitant per aconseguir l'AOC (apel·lació d'origen controlat), els arboricultors del Rosselló han aconseguit el reconeixement pel albercoc rossellonès ...>>
    Dc 2 de juliol del 2014.

VilaWeb
Redacció
02.07.2014 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ ‘Institut National de l’Origine et de la Qualité’ (INAO) va acceptar el passat mes de juny, que aquesta variant rossellonesa d’albercoc tingui la seua AOC. Ara s’haurà d’esperar al mes d’agost perquè aquesta sigui definitiva, sempre que no hi hagi cap oposició o element clarament en contre.

El sindicat de productors d’albercocs del Rosselló havia iniciat el procés l’any 2000, i sembla que, després de 14 anys, ho poden aconseguir ara. Aquesta AOC concerneix al voltant d’uns 200 productors.

Segons Eric Hostalnou, de la Cambra d’agricultura nord-catalana (Chambre d’agriculture des Pyrénées-Orientales.) ‘Mentre que altres departaments posen l’accent en el volum, nosaltres ens centrem en la qualitat i conservació de la terra i el saber fer’.

En total aquesta variant d’albercoc representa 6.000 tones en una collita de 12.000 tones a Catalunya Nord (420 hectàrees de cultiu convencional i ecològica és confonen sobre 1.200 hectàrees). Si finalment es concedeix, seria l’única AOC de la producció d’albercoc al territori francès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any