L’exèrcit espanyol exhibeix una figura nazi al Palau de Capitania General a Barcelona

  • Un lector de VilaWeb va assistir a la jornada de portes obertes i va fer-nos arribar unes fotografies

VilaWeb
Redacció
08.06.2014 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exèrcit espanyol va fer ahir una jornada de porta oberta en alguns dels seus edificis en motiu del dia de les forces armades. A Barcelona, la caserna del Bruc i el Palau de Capitania General van obrir la porta als visitants que volien veure les exposicions d’uniformes de l’exèrcit de terra i d’altres materials militars. La sorpresa d’un lector de VilaWeb que hi va assistir va ser descobrir una figura de porcellana d’un oficial nazi a una sala del segon pis de Capitania General.

La seva reacció fou de demanar als soldats que custodiaven la sala per aquella figura. Es va queixar que s’exhibís simbologia nazi i el soldat li va respondre que aquella figura era allà des de feia cinquanta anys i que allà continuaria. Segons la informació que va obtenir el visitant, aquella sala era la primera vegada que s’obria al públic.

La jornada de porta oberta a la caserna del Bruc també va tenir els seus aspectes polèmics perquè els soldats oferien la possibilitat de manipular armes als nens petits. Vegeu més informació i un vídeo ací: L’exèrcit espanyol exhibeix vehicles i armament militar a la caserna del Bruc

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any