L’Ajuntament de Barcelona atura l’enderroc de Can Vies

  • Era una de les condicions del Centre Social de Sants per reprendre les negociacions · Can Vies, però, es nega a negociar amb l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
30.05.2014 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), propietària de la finca de Can Vies, ha decidit d’aturar l’enderroc de l’edifici, segons que ha anunciat l’ajuntament. Era una de les condicions del Centre Social de Sants i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) per a reprendre les negociacions. Segons el comunicat de l’ajuntament, la decisió respon a la voluntat ‘d’afavorir el clima de diàleg’. Avui s’hi aixecarà un perímetre de protecció per evitar qualsevol risc per a la gent.

L’Ajuntament diu que manté la intenció de trobar una solució ‘acordada i satisfactòria’ per a totes les parts i agraeix la mediació del Centre Social de Sants i la FAVB. 

Segons el comunicat, l’Ajuntament de Barcelona ahir va tornar a posar de manifest la voluntat d’arribar a un acord assistint a la trobada impulsada per les dues entitats i a què el col·lectiu de Can Vies no es va presentar. Per això el consistori demana ‘predisposició’ de totes les parts per a continuar dialogant: ‘El govern municipal insisteix que és possible de trobar solucions si tothom hi posa de la seva part i està convençut que hi ha alternatives positives per a garantir la continuïtat de les activitats de Can Vies.’

El Centre Social de Sants –històrica associació veïnal del barri– va reunir-se ahir amb el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí i va presentar quatre propostes: aturar immediatament l’enderroc de l’edifici, permetre que torni el ‘col·lectiu d’usuaris’ a Can Vies, estudiar amb tècnics d’ambdues parts la rehabilitació de l’edifici i posar fi als aldarulls i la presència de policia en massa al barri. Els veïns van fer arribar les propostes al col·lectiu de Can Vies i el regidor les traslladà al batlle Xavier Trias.

Trias va respondre que estava disposat a aturar l’enderroc de Can Vies si els col·lectius vinculats al centre li ho demanaven com a condició per a negociar. Amb tot, va remarcar que Can Vies era construït sobre una zona verda i que hi havia una sentència judicial que n’ordenava l’enderroc, una acció que tard o d’hora –va dir– s’hauria d’executar. En declaracions a TV3 va recordar ahir que deu dies abans del desallotjament havien ofert al col·lectiu la possibilitat de traslladar-se a un altre espai mentre es rehabilitava Can Vies, sabent que tard o d’hora n’hauria de marxar.

Els col·lectius de Can Vies es neguen a negociar amb l’ajuntament

Tanmateix, els col·lectius del Centre Social Autogestionat de Can Vies han anunciat que mantindran les mobilitzacions i la voluntat de reconstruir l’edifici, a mig enderrocar, perquè ‘no tenen res a parlar’ amb l’ajuntament, al qual demanen que ‘els deixi en pau’. D’aquesta manera, no assumeixen la proposta que el Centre Social de Sants va presentar ahir al consistori. Amb el començament de l’enderroc de Can Vies rebutgen ‘d’obrir un marc de negociació’. Els col·lectius de Can Vies es trobaran demà per reconstruir la finca i, a la tarda, han convocat una manifestació al centre de Barcelona. També han responsabilitzat la policia dels actes violents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any